Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر سجادی، دانشجوی افغانستانی دانشگاه تهران در این باره به خبرنگار مهر گفت: من در مقطع کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران به تحصیل مشغول هستم. پس از فراخوان برای ثبت نام دریافت بن کتاب دانشجویی به سایت مراجعه کردم، اما ثبت نام منوط بود به ثبت کد ملی و بدون درج آن به هیچ عنوان امکان ثبت نام وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: من در ایران به دنیا آمدم، در ایران به مدرسه رفتم و رشد کردم، در ایران مقطع کارشناسی را تمام کردم. خواهر بزرگ‌تر من هم در ایران تحصیل کرده و هم‌اکنون دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه الزهراست، اما چون هیچگاه به ما تابعیت ایرانی نداده و قرار هم نیست بدهند، ما کماکان «دیگری» محسوب شده و از همه امکانات محروم هستیم.

سجادی ادامه داد: سال گذشته هم آقای مهدی جعفری که در کنکور سال ۹۶ مقطع کارشناسی ارشد رتبه یک رشته زمین‌شناسی را کسب کرده بود، مساله دریافت بن کتاب دانشجویی را پیگری کرد، اما به نتیجه نرسید. بنابراین به جز وزارت علوم که ما را دانشجوی خارجی محسوب کرده و از دانشجویان ایرانی افغانستانی الاصل شهریه دلاری می‌گرفت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ما به ما برچسب «دیگری» بودن زده و از اعطای بن کتاب محروم کرده است.

این دانشجوی دانشگاه تهران همچنین به دیگر مشکلات دانشجویان افغانستانی در ایران اشاره کرد و گفت: شما می‌دانید که در مقطع کارشناسی ارشد باید مدام پژوهش کرد و در کنار آموزش باید سابقه علمی و پژوهشی را نیز بالا برد، چرا که در دوره دکتری پس از کنکور دانشگاه به سابقه علمی هم نگاه کرده و مقالات منتشر شده را بررسی می‌کند. من قصد داشتم که در شهر مشهد درباره شرایط زندگی مهاجران افغانستانی پژوهشی انجام دهم. حتی از طرف دانشگاه با مسئولان دولتی و اداری شهر نیز نامه‌نگاری شد و معرفی‌نامه‌ها را نیز خود من به مشهد بردم، اما متأسفانه نه تنها هیچ همکاری صورت نگرفت بلکه من و همکارم را برای ساعاتی دستگیر کرده و مدارک اقامتی‌ام را ضبط کردند.

سجادی در پایان گفت: متأسفانه این «دیگری» بودن مهاجران افغانستانی، حتی آنهایی که دهه‌هاست در ایران زندگی کرده و در ایران به دنیا آمده‌اند به شدت در سطح جامعه وجود دارد. امید دارم که روزی رفع شود.

کد خبر 4598056 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب تهران مهاجران مهاجرین افغانستانی بن کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۶۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف خط قرمز‌ها و تسهیل در فرآیند صدور مجوز نشریات دانشجویی / بودجه مجزایی برای حمایت نداریم+ فیلم

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت:فرآیند‌های صدور مجوز‌ها تسهیل شده، خط قرمز‌های خود ساخته برداشته شده، چون خیلی از این خط قرمز‌ها واقعا نه خط قرمزی است که در آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و نه ابلاغیه از وزارت علوم است.

عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: حدود ۴ هزار نشریه حوزه آموزش عالی به صورت مشخص وزارت علوم در حوزه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، مسئولیت اجتماعی، علمی فعالیت می‌کنند.

جشنواره نشریات فرصتی است برای اینکه افق فعالیت نشریات و رسانه را در داخل دانشگاه مشخص کنیم و نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم و کمک کنیم که نقاط ضعف‌ها برطرف شود و نقاط قوت‌ها تقویت شود و در دوسال اخیر شاهد رونق فعالیت‌های دانشجویی در این هستیم.

وی افزود: معتقدیم که اگر چه حوزه فعالیت نشریات دانشجویی رونق خوبی پیدا کرده، اما باید این را چند برابر کرد و به هر مجموعه‌ای فرصت داد که افکار رو اندیشه‌ها را ارائه دهند و در بوته نقد گذاشته شوند. ما معتقدیم که نماد عقلانیت و مدنیت، رکن اصلی نهضت آزاد اندیشی در دانشگاه ها نشریات هستند.


کلانتری در خصوص حمایت وزارت علوم در حوزه نشریات گفت:نامه‌هایی که ابلاغیه‌های حمایتی داشتند را برای دانشگاه‌ها داشتیم به طور مشخص در اجلاس روسای دانشگاه حمایت از نشریات مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که ما هنوز در حوزه فرهنگی آموزش عالی دانشگاه‌ها ردیف‌های مجزا بودجه‌ای نداریم که بخواهیم بودجه مستقلی را برای نشریات تدارک ببینیم. این مطالبه‌ای است که دانشجویان همواره از وزارت علوم دارند که مطالبه به حقی است، اما سیاست این است که ردیف‌های بودجه را تلفیق کنند.

وی در خصوص حمایت از نشریات دانشجویی افزود: فرآیند‌های صدور مجوز‌ها تسهیل شده، خط قرمز‌های خود ساخته برداشته شده، چون خیلی از این خط قرمز‌ها واقعا نه خط قرمزی است که در آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و نه ابلاغیه از وزارت علوم است. برنامه‌های توانمند ساز برای نشریات داریم و خواهیم داشت.

کلانتری یادآور شد: امیدواریم بودجه فرهنگی در سال جاری یک ردیف مشخص داشته باشد که روسای دانشگاه‌ها بتوانند در این حوزه هزینه کنند تا زمانی بودجه فرهنگی مستقل نشود مسائل و مشکلات حوزه فرهنگی رفع نخواهد شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • زلفی گل به «تیتر ۱۳» نیامد/ بی‌نظمی در روند جشنواره حاصل شتابزدگی وزارت علوم
  • مقطع سطح ۴ در حوزه علمیه خواهران اردبیل اجرا می‌شود
  • حذف خط قرمز‌ها و تسهیل در فرآیند صدور مجوز نشریات دانشجویی / بودجه مجزایی برای حمایت نداریم+ فیلم
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • حضور وزیر فرهنگ در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند